'Geen excuses' voor Ajax: 'Als het moet, wordt Tagliafico's vakantie aangepast'

'Geen excuses' voor Ajax: 'Als het moet, wordt Tagliafico's vakantie aangepast'

20-06-2018 18:06
46

Ajax dreigt in de problemen te komen wanneer linksback Nicolas Tagliafico met Argentinië ver komt tijdens het WK. De finale in Moskou staat gepland voor 15 juli, maar de Amsterdammers moeten op 24 of 25 juli alweer aan de bak.

Ajax rekent op Tagliafico tijdens de dubbele ontmoeting met Sturm Graz, vertelt Ajax-watcher Freek Jansen aan Voetbal International. "Ik ga er wel gewoon vanuit dat hij erbij is. Dan zal zijn vakantie wel aangepast worden. Tagliafico zal tijdens de kwalificatiewedstrijden meedoen, maar wellicht later in het seizoen vrijaf krijgen." De Amsterdammers willen volgens Jansen 'geen excuses' hebben voor het eventueel mislopen van Europees voetbal. "Ze willen er meteen staan en als het moet, worden daar vakanties voor aangepast."

Ajax heeft in 2010 al een vergelijkbare maatregel genomen: Luis Suárez werd toen met Uruguay vierde op het WK en moest alweer snel ingezet worden tijdens de voorrondes van de Champions League. De overige WK-gangers lijken geen status aparte te krijgen. Hakim Ziyech en Marokko hebben de poulefase niet overleefd; Lasse Schöne en Kasper Dolberg zullen ook niet ver komen op het WK, verwacht Jansen. "Denemarken gaat niet de finale of de halve finale halen. Schöne en Dolberg zijn waarschijnlijk voor 1 juli uitgevoetbald."