Uruguay dankt jubilaris Suárez en blunderende Saudische doelman en gaat door

Uruguay dankt jubilaris Suárez en blunderende Saudische doelman en gaat door

20-06-2018 18:52
28

De eerste twee achtste finalisten van het WK zijn bekend. Uruguay heeft zich na een zuinige 1-0 overwinning op Saudi-Arabië samen met Rusland bij de eerste twee ploegen van Groep A geschaard.

De Saudische bondscoach Juan Antonio Pizzi had de bezem door zijn elftal gehaald nadat het de openingswedstrijd tegen Rusland met 5-0 had verloren. Doelman Abdullah Al-Mayouf werd geslachtofferd en vervangen door Mohammed Al-Owais. Deze ging na ruim twintig minuten spelen echter gruwelijk in de fout: Al-Owais greep knullig mis na een hoekschop en Luis Suárez kon de 1-0 aantekenen. De oud-Ajacied speelde zijn honderdste interland voor Uruguay en heeft nu op drie WK's gescoord.

Le Celeste leek de krappe 1-0 voorsprong wel prima te vinden. Het vertrouwde op de ijzersterke defensie onder leiding van Diego Godín en José Maria Giménez, maar wist nauwelijks voor offensieve bijdragen te zorgen. Saudi-Arabië voetbalde heel behoorlijk mee, maar slaagde er niet in om het strafschopgebied van de Uruguayanen binnen te dringen. De tijd tikte gestaag weg in het bloedhete Rostov en de spelers van Uruguay konden elkaar feliciteren na de vier minuten durende blessuretijd.

Uruguay en Rusland bepalen op maandag 25 juni wie de groepswinnaar in Poule A wordt. Daarna is Iran, Spanje of Portugal de tegenstander in de tweede ronde.