'Als ze bij Ajax vragen welke clubs je aanspreken, dan is het al snel Heerenveen'

'Als ze bij Ajax vragen welke clubs je aanspreken, dan is het al snel Heerenveen'

20-06-2018 23:20
30

Jan Olde Riekerink is blij dat hij op 55-jarige leeftijd eindelijk begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in de Eredivisie. Bij Ajax mijmerde hij al over een toekomstige overstap naar sc Heerenveen.

Het was de ambitie van Olde Riekerink, die werkte in onder meer Portugal, Turkije en China, om in de Eredivisie aan de slag te gaan. "Ik heb dat wel als een gemis ervaren, ja", antwoordt hij in gesprek met Voetbal International. "Daarom is dit iets waarbij ik een heel blij gevoel heb."

"Als je bij Ajax zit en ze vragen je: Welke Nederlandse clubs spreken je nog meer aan?, dan is dat al snel Heerenveen", vervolgt de nieuwe trainer van Heerenveen. "Het zijn clubs die dicht bij elkaar liggen. Bovendien is Heerenveen een club met traditie en historie, specifieke kenmerken, veel publiek. Dus voor een trainer is dit een geweldige club om te werken."

"Dat vond ik al voordat Heerenveen me belde. Als je de top-drie niet in ogenschouw neemt en een lijstje maakt van Eredivisie-clubs waar je zou willen werken, dan staat Heerenveen bij veel trainers hoog op de lijst", besluit Olde Riekerink.