Ten Hag: 'Blijkbaar ben ik ook onderdeel van het negatieve sentiment'

Ten Hag: 'Blijkbaar ben ik ook onderdeel van het negatieve sentiment'

21-06-2018 06:47
19

Erik ten Hag benadrukt dat Justin Kluivert en Hakim Ziyech in principe de enige Ajax-vertrekkers zijn deze zomer. In een gesprek met de oefenmeester gaven Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong aan te willen blijven.

"Het speculeren is in volle gang en je kunt de gekte op de transfermarkt nooit voorspellen. Maar voor mij is het realistisch dat, los van Kluivert en Ziyech, niemand meer vertrekt", zegt Ten Hag in De Telegraaf. "Het streven is om de rest van de selectie bij elkaar te houden en in elke linie nog een nieuwe speler aan te trekken. Een of twee spelers kun je vervangen. Dan kunnen de automatismen in stand blijven."

Ten Hag is begonnen aan zijn eerste volledige seizoen bij Ajax, maar het negatieve sentiment echoot na de mislukte titelrace nog na. "Voor mij is de druk niet groter. Ik ben een professional", reageert Ten Hag. "Ik ben aangesteld om het maximale uit het team te halen en daar richt ik mij op. Dat pad blijf ik volgen. Blijkbaar ben ik ook onderdeel van het negatieve sentiment. Ik probeer elke dag alles te geven."

Spijt dat hij tussentijds het stokje overnam van Marcel Keizer, heeft Ten Hag niet. "Als je tussentijds instapt, is het veel complexer, dat is een feit. Maar die afweging heb ik zelf gemaakt. Een tegenvaller? Ik wist dat er risico's aan zaten, omdat we begonnen met vijf punten achterstand. Het team heeft zich dan al gevormd. Je hebt tijd nodig om te veranderen, maar de wedstrijden volgden elkaar in rap tempo op. PSV bleef alles winnen, dat had ik niet verwacht. Maar, terugkijkend: ik had het opnieuw gedaan."

De Telegraaf pakte donderdagochtend uit met het nieuws dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Dusan Tadic.