'PSV onderhandelt met Fenerbahçe én plant soepele overgangsperiode'

'PSV onderhandelt met Fenerbahçe én plant soepele overgangsperiode'

21-06-2018 07:04
27

Terwijl PSV deze week nog onderhandelt met Fenerbahçe over een afkoopsom voor Phillip Cocu, probeert de Eindhovense club een soepele overgangsperiode te plannen. De beoogde opvolger Mark van Bommel is nog actief op het WK.

De vraag is vooral hoe Van Bommel zijn technische staf wil invullen, schrijft het Eindhovens Dagblad. Hij is momenteel de assistent van Bert van Marwijk bij Australië. Vooral belangrijk is of de oud-middenvelder een formele of informele rol voor zijn schoonvader in gedachten heeft.

Het ED concludeert concludeert dat de aanwezigheid van Van Marwijk een enorme ruggensteun kan zijn voor de nieuwbakken coach Van Bommel, maar het kan hem tegelijkertijd kwetsbaar maken. 'Er is zeker iets voor te zeggen om van de oud-bondscoach een 'super-assistent' te maken, maar net zoveel om Van Marwijk in een 'praatpaalrol' te posteren.'

Van Bommel moet op de bank vooral autonoom kunnen handelen. Buiten het veld kan hij vertrouwenspersonen consulteren. Zo schakelde Cocu de hulp van Guus Hiddink in als klankbord na een moeizame start bij PSV.