Ten Hag: 'Ik heb keiharde garanties gekregen van de leiding van Ajax'

Ten Hag: 'Ik heb keiharde garanties gekregen van de leiding van Ajax'

21-06-2018 07:23
42

De directie van Ajax heeft trainer Erik ten Hag 'keiharde garanties' gedaan. De clubleiding gaat er alles aan doen om de huidige kern spelers intact te houden, vertelt Ten Hag aan De Telegraaf.

"Ik heb de keiharde garantie van de directie gekregen dat Ajax er alles aan doet om deze kern bij elkaar te houden", legt Ten Hag uit aan de ochtendkrant. "Justin Kluivert (AS Roma, red.) is weg en het ligt in de lijn der verwachting dat Hakim Ziyech vertrekt. En wat ons betreft blijft het daarbij."

Diverse spelers hebben aangegeven te willen blijven bij Ajax. "Frenkie heeft aangegeven graag nog een jaar te blijven en Matthijs (De Jong en De Ligt, red.) zou een extra seizoen hier niet erg vinden."

De wissel van Marcel Keizer naar Ten Hag betekende voor de spelers van Ajax een behoorlijke verandering. De spelers moeten naar verluidt langer trainen en langer op de club blijven. Ten Hag tegen het Algemeen Dagblad: "Het gaat erom dat de boodschap overkomt. Dan kun je soms je eigen benadering veranderen, maar de grote lijn zal hetzelfde blijven. Het idee van voetballen ook: offensief."