Vertrokken Ajax-doelman (20) over vertrekwensen ex-collega's: 'Verhalen te horen'

Vertrokken Ajax-doelman (20) over vertrekwensen ex-collega's: 'Verhalen te horen'

21-06-2018 08:06
20

Een jaar geleden maakte Jeffrey de Lange de overstap van Ajax naar FC Twente. De twintigjarige doelman keepte in de A-jeugd en maakte de transfer naar Enschede, waar hij minuten maakte in de Derde Divisie met Jong FC Twente.

"Enorm wennen. Ik weet nog goed dat ik na mijn eerste wedstrijd in de Derde Divisie op een heel andere manier moe was dan dat ik normaliter gewend was", vertelt De Lange aan Ajax Showtime. "Elf jaar Ajax voelt op een gegeven moment als een ritme, je weet bijna zeker wat je medespelers kunnen en doen. Maar hier werden heel andere dingen gevraagd."

Wedden

Meer odds

De Lange volgt Ajax nog op de voet. Ook hij heeft meegekregen dat een aantal van zijn ex-teamgenoten wil vertrekken uit Amsterdam. "Ik hou het nauwlettend in de gaten. Het gaat om spelers waar ik mee gespeeld heb en die ik ook nog regelmatig spreek."

"In de loop van het afgelopen seizoen kwam ik ze bij het Nederlands elftal O20 ook weer tegen en dan krijg je verhalen te horen. Wat betreft mogelijke transfers denk ik vooral dat iedereen voor zichzelf een realistische en goede keuze moet maken die het beste is voor hun carrière."