Amrabat noemt beelden 'geen pretje': 'Karim stak zijn vieze vingers in mijn mond'

Amrabat noemt beelden 'geen pretje': 'Karim stak zijn vieze vingers in mijn mond'

21-06-2018 09:52
23

Nordin Amrabat viel vorige week vrijdag hard op zijn hoofd in het WK-duel met Iran. De Marokkaanse aanvaller hield daar een hersenschudding aan over, maar stond tegen Portugal weer in de basis.

Amrabat kan zich niets herinneren van het incident. "Ik heb later de beelden gezien, geen pretje. Ik wilde nog doorvoetballen, maar zelfs daar weet ik niets meer van", zegt hij in De Telegraaf. De medische staf van Marokko kreeg veel kritiek te verduren, zo stuurden de medici van de FIFA een brief. Amrabat vindt de kritiek onterecht.

"Ik zag achteraf op de beelden dat mijn medespelers mij op mijn zij legden, ik geloof dat Hakim (Ziyech) mijn benen omhoog hield en Karim (El Ahmadi) stak zijn vingers in mijn mond. Zijn vieze vingers, haha. Nee, alles om te voorkomen dat ik mijn tong zou inslikken", vertelt Amrabat. "De dokter heeft me daarna op het veld behandeld en hij gaf wat tikjes in mijn gezicht, sproeide wat water over me heen, maar verbood me om terug het veld in te lopen."

Dat Amrabat vijf dagen later gewoon weer aan de aftrap stond was voor hem niet bijzonder. "Inderdaad heb ik een hersenschudding opgelopen. Verder viel op de scan niets te zien wat het onverantwoord maakte om tegen de Portugezen te spelen. Naast het advies van de dokter heb ik even gegoogeld wat de gevaren waren en of ik op de lange termijn geen hinder zou ondervinden van het spelen met een lichte hersenschudding."

Amrabat hakte daarna zelf de knoop door. De cap, die hij droeg toen de wedstrijd begon, hinderde hem nog het meest. "Dat ding was zo heet, ik zweette zo erg dat het me echt hinderde en daarom heb ik hem al in de eerste helft afgedaan. Ik moest alleen uitkijken dat ik geen klap op mijn kop zou krijgen."