Ten Hag: 'Ik heb gevochten om hem voor Ajax te behouden, maar hij wil graag'

Ten Hag: 'Ik heb gevochten om hem voor Ajax te behouden, maar hij wil graag'

21-06-2018 10:18
66

Erik ten Hag zegt zich niet te herkennen in de uitspraken van Justin Kluivert, die in mei een vernietigend interview gaf aan de Volkskrant. Het vraaggesprek ontging de Ajax-trainer niet.

"Ik denk dat ik meer dan goed contact heb en had met Justin en hij bezigt tegen mij in ieder geval niet deze taal", wordt Ten Hag geciteerd door Ajax Life. "Justin wilde eigenlijk blijven. Of laat ik het zo zeggen: hij wist het niet, liet het in het midden, overwoog het. Uiteindelijk maakte hij tijdens zijn vakantie de keuze om weg te gaan, want dat wil hij dan graag. Hij heeft het mij persoonlijk verteld."

De Ajax-trainer vindt het jammer dat Kluivert vertrekt. AS Roma wordt zijn nieuwe club. "Ik had Justin liever gehouden, maar dat geldt voor iedere speler die naar een grote club vertrekt. Ik heb gevochten om hem voor Ajax te behouden. Ik denk dat Justin zo veel kwaliteit heeft dat hij ook in Rome kan slagen, dat is helder, maar misschien was het beter om bij Ajax te blijven. Al wil ik ook niet zeggen dat de keuze voor AS Roma een slechte zou zijn", besluit Ten Hag.