Update: Juventus bevestigt komst Emre Can: middenvelder tekent voor vier jaar

Update: Juventus bevestigt komst Emre Can: middenvelder tekent voor vier jaar

21-06-2018 15:36
25

Juventus gaat zich versterken met Emre Can. De Duitser komt transfervrij over van Liverpool, waar zijn contract over een week afloopt.

Juventus laat donderdag via de officiële kanalen weten dat Can is gearriveerd in Turijn. De 24-jarige middenvelder ondergaat een medische keuring en zal aansluitend zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Omdat zijn contract afloopt, betaalt Juventus geen transfersom.

De transfer komt niet uit de lucht vallen. Het was een publiek geheim dat Juventus en Can al maanden akkoord waren over een samenwerking met ingang van komend seizoen. In Italië gaat hij naar verluidt zes miljoen euro per jaar verdienen. De verloren Champions League-finale tegen Real Madrid was het laatste optreden van Can voor Liverpool.

De twintigvoudig international van Duitsland, die geen deel uitmaakt van de WK-selectie, stond eerder onder contract bij Bayer Leverkusen en Bayern München. Met Fabinho heeft Liverpool al een opvolger in huis gehaald.

Update 21/06: Juventus heeft de overgang van Emre Can officieel bevestigd. De middenvelder heeft in Turijn een contract voor vier jaar getekend.