Eerlijk, ik zou niet onder doen voor Jordi Alba, als ik gewoon gefocust ben

"Eerlijk, ik zou niet onder doen voor Jordi Alba, als ik gewoon gefocust ben"

21-06-2018 12:21
33

Jeroen Lumu is pas 23 jaar, maar versleet al zeven clubs. Na Willem II, Ludogorets, sc Heerenveen, Petrolul Ploiesti, FC Dordrecht, St. Pölten, Samsunspor en Delhi Dynamos is de aanvaller op weg naar een Spaanse tweedeklasser. Daar heeft Lumu grote ambities.

In een interview met VICE Sports liet Lumu optekenen dat hij gaat tekenen bij een club uit Spanje. Op de vraag of FC Barcelona of Real Madrid zijn eindstation wordt, antwoordt hij: "Haha, Barcelona is altijd mijn droomclub geweest. Maar dat is al te hoog gegrepen. Eerlijk, ik zou niet onder doen voor Jordi Alba, als ik gewoon gefocust ben. Nu nog niet, maar over een paar jaar."

Lumu heeft de laatste jaren soms gedacht aan stoppen. "Ja, daar heb ik serieus over nagedacht. Niet zo lang geleden nog, toen ik uit India kwam. Ik vond voetbal helemaal niet meer leuk. Zelfs op FIFA lukte het niet meer. Ik heb dat spel toen zelfs kapot gemaakt. Ik vroeg me echt af wat er nou aan de hand was. Maar ik werd bang voor wat ik dan zou moeten gaan doen in mijn leven. Ik kan dus eigenlijk beter blijven voetballen."

"Als ik me nu gewoon ga concentreren op voetballen en mijn discipline, dan kan ik zomaar de middenmoot of de top van de Primera División halen", besluit Lumu, die te boek staat als een probleemkind.