Manchester United bevestigt: gewenste middenvelder komt voor 53,5 miljoen over

Manchester United bevestigt: gewenste middenvelder komt voor 53,5 miljoen over

21-06-2018 15:02
42

De overgang van Fred naar Manchester United is voltooid. Dat meldt de Engelse club via de officiële kanalen.

United betaalt 53,5 miljoen euro voor de middenvelder van Shakhtar Donetsk. De overgang hing al langere tijd in de lucht. De Braziliaan won in Oekraïne onder meer drie landstitels. "Ik ben erg blij", vertelt hij op de website van United. "Het is een grote club met een rijke geschiedenis en het is echt een eer om voor United te mogen spelen. Ik ben heel blij dat de transfer rond is en kijk er naar uit om voor deze club te spelen."

Ook manager José Mourinho speelde mee in de keuze van Fred om voor United te kiezen. "Om met Mourinho te werken, die zoveel prijzen heeft gewonnen als trainer, is een mogelijkheid die ik niet wilde missen." De manager zelf is ook in zijn nopjes. "Fred vult de kwaliteiten van onze middenvelders aan. Zijn creatieve brein en passing geven ons spel een extra dimensie. Ik ben erg blij dat hij bij ons heeft getekend en ik denk dat onze spelers weten hoe belangrijk hij voor onze ploeg kan worden."

Fred maakte in 2013 de overstap van het Braziliaanse Nacional naar Shakhtar Donetsk, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde. Bij Shakhtar had Fred nog een contract tot 2023.