Van Marwijk blijft geloven in achtste finale: 'Reclame voor Australië'

Van Marwijk blijft geloven in achtste finale: 'Reclame voor Australië'

21-06-2018 17:09
18

Bert van Marwijk gelooft er nog altijd in dat Australië de volgende ronde van het WK kan halen. Dat verklaarde hij na afloop van het gelijkspel tegen Denemarken (1-1) tegenover de NOS.

"Over ons spel en het team kan ik alleen maar erg tevreden zijn. Na 15 á 20 minuten hadden we voortdurend controle over het duel en kregen we goede kansen", stelt de Nederlandse oefenmeester. "We maken terecht de 1-1 en hadden de 2-1 verdiend. Eigenlijk hadden we nu vier punten moeten hebben."

In de laatste groepswedstrijd moeten The Socceroos winnen van Peru om nog kans te maken op een plekje in de achtste finale. "Ik ben heel positief", aldus Van Marwijk daarover. "We hebben nog een kans en moeten zo doorgaan. Als je jezelf zo laat zien op het WK, dan is dat voor Australië alleen maar reclame. We gaan tegen Peru spelen om te winnen, dat moeten we ook."

Frankrijk en Peru spelen later donderdag de andere wedstrijd in de poule. Peru mag niet verliezen, anders is het toernooi voorbij. Frankrijk plaatst zich bij een overwinning al voor de achtste finale.