'Ajax wilde Tadic eerder halen, maar maakte geen kans tegen geweld uit Engeland'

'Ajax wilde Tadic eerder halen, maar maakte geen kans tegen geweld uit Engeland'

21-06-2018 18:36
122

Ajax heeft onder Frank de Boer al geprobeerd om Dusan Tadic naar Amsterdam. De Amsterdammers konden in 2014 echter niet op tegen Southampton, de club waar Tadic FC Twente voor verliet.

Dat schrijft De Telegraaf, dat donderdag groot uitpakte met het nieuws dat Ajax een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Tadic. Ajax en De Boer waren in 2014 al gecharmeerd van de Servische middenvelder van Southampton, maar maakte toen geen kans. Southampton was in staat om én meer te betalen voor Tadic én hem een hoger salaris te bieden. 

Het salarisplafond van één miljoen euro was toen nog niet doorbroken en bovendien was de financiële situatie van de club nog niet zo rooskleurig als nu, schrijft De Telegraaf. Inmiddels is er veel meer mogelijk in Amsterdam, maar toch moest de club een behoorlijk aantal 'rekensommetjes' maken om Tadic naar Amsterdam te halen.

Ajax hoopt een deel van de transfersom van Hakim Ziyech, die naar alle waarschijnlijkheid vertrekt uit Amsterdam, te kunnen investeren in de afkoopsom voor Tadic en zijn persoonlijke eisen.

Lees ook'Ajax bereikt akkoord met Tadic en breekt clubrecord voor Ziyech-opvolger'