Kroatië declasseert Argentinië: Messi en co moeten vrezen voor uitschakeling

21-06-2018 21:51
209

Kroatië heeft zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van het WK. De Kroaten boekten een vernederende 3-0 zege op Argentinië, dat Lionel Messi amper wist te vinden en geen vuist kon maken.

Argentinië, de verliezend finalist van vier jaar geleden, zocht de aanval en had na een half uur de score moeten openen. Na een misverstand in de Kroatische defensie had Enzo Perez de bal voor het binnenschieten, maar hij mikte naast. Aan de overkant schreef ook Mario Mandzukic een grote misser op zijn naam. Van dichtbij slaagde de Kroatische spits er niet in om tussen de palen te koppen. Het waren hoogtepunten in een spijkerharde eerste helft.

De Argentijnen wisten Lionel Messi en Sergio Aguero amper in het spel te betrekken en dat brak de ploeg na rust op. Een enorme blunder van Willy Caballero leidde de openingstreffer in. Na een terugspeelbal raakte de keeper de bal verkeerd, wat genadeloos werd afgestraft door Ante Rebic. De aanvaller, die in de eerste helft een rode kaart had moeten krijgen na een gemene overtreding op Eduardo Salvio, opende met een fraaie volley de score.

Argentinië moest in de achtervolging, maar wist nauwelijks iets te creëren. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Luka Modric kreeg de ruimte en haalde schitterend uit: 0-2. De frustratie kreeg daarna de overhand bij de Zuid-Amerikanen, die via Ivan Rakitic ook nog de 0-3 om de oren kregen.

Argentinië blijft na twee wedstrijden op één punt steken. IJsland staat ook op één punt, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. De ploeg van Heimir Hallgrimsson speelt vrijdag tegen het nog puntloze Nigeria en zet bij een overwinning een enorme stap naar de volgende ronde.