Mislukte 'Neymar-show': 'Zo'n buffel Casemiro moet zeggen: gewoon spelen en weg!'

Mislukte 'Neymar-show': 'Zo'n buffel Casemiro moet zeggen: gewoon spelen en weg!'

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 09:15vr 22-06-2018 om 09:15

Pierre van Hooijdonk gelooft nog steeds in de WK-kansen van Brazilië. De Seleçao speelde in zijn eerste poulewedstrijd gelijk tegen Zwitserland, maar is volgens de oud-spits nog steeds topfavoriet voor de wereldtitel.

Van Hooijdonk hoopt echter dat sterspeler Neymar minder de aandacht naar zich toetrekt. "Ik vond Brazilië in een laag tempo spelen en dat kwam mede door Neymar. Want als hij de bal kreeg, ging hij elke keer stilstaan, provoceren en een paar rare bewegingen met zijn pootje maken. Maar als je de bal een keer naarde rechterkant speelt, zorgt dat voor meer verrassing", vertelt Pi-Air aan Voetbal International. "Brazilië heeft meerdere goede spelers, maar die sneeuwden een beetje onder. Het was de Neymar-show, maar die kwam nooit los."

De man van 222 miljoen moet een keer door zijn medespelers tot de orde geroepen worden, vindt Van Hooijdonk. "Ik ken de verhoudingen binnen de ploeg niet, maar er spelen jongens die in staat moeten zijn om af en toe te zeggen: hé Neymar, gewoon spelen en weg! Zo'n buffel als Casemiro bijvoorbeeld, die zou dat moeten kunnen." Ook bondscoach Tite zou volgens Van Hooijdonk een keer met Neymar moeten praten. "Maar durf je dat als trainer? Als je zoiets niet meteen doet, moet je dingen gaan slikken om escalatie te voorkomen. En dan is het nog maar afwachten of er resultaten komen."

De Goddelijke Kanaries spelen vrijdagmiddag om 14.00 uur hun tweede poulewedstrijd tegen Costa Rica.

Poll

Wordt Neymar alsnog dé ster van het WK?

(1396 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws