Gudmundsson verbaasd over mental coaching in Nederland: 'Zit bij ons in het DNA'

Gudmundsson verbaasd over mental coaching in Nederland: 'Zit bij ons in het DNA'

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 09:35vr 22-06-2018 om 09:35

Albert Gudmundsson geniet met volle teugen van het WK. De 21-jarige PSV-aanvaller zag zaterdagmiddag vanaf de reservebank hoe zijn IJslandse ploeggenoten hun WK-debuut bekroonden met een gelijkspel tegen Argentinië.

"We willen genieten met zijn allen. Als team weten we dat we elke wedstrijd kunnen winnen. Wij hoeven voor niemand meer bang te zijn", vertelt Gudmundsson aan De Volkskrant. Volgens de PSV-aanvaller onderscheidt IJsland zich door zijn oersterke mentaliteit. "Zit in ons DNA. Je gaat gewoon niet het veld op met de gedachte dat je zou kunnen verliezen, of dat het een gemakkelijke dag zal worden."

Toen de aanvaller van IJsland naar Nederland vertrok, nam hij dan ook met grote verbazing kennis van het fenomeen 'mental coach'. "Ik speelde eerst twee jaar bij Heerenveen en daarna drie jaar bij PSV. We hadden steeds een mental coach en besprekingen over mentaliteit. Bij IJslandse clubs weten ze bij wijze van spreken niet eens wat een mental coach is." Volgens Gudmundsson moet voetbal vooral simpel benaderd worden. "Op het veld geef je alles. Als je dan verliest, blijf je positief. Volgende keer beter."

IJsland komt vrijdag weer in actie op het WK. Om 17.00 uur begint de tweede poulewedstrijd tegen Nigeria.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws