PSV komt met bevestiging: Cocu naar Fenerbahçe, Van Bommel opvolger

PSV komt met bevestiging: Cocu naar Fenerbahçe, Van Bommel opvolger

22-06-2018 11:32
60

De kogel is door de kerk: Phillip Cocu verlaat PSV voor Fenerbahçe. Dat bevestigt de Eindhovense club vrijdag via de officiële kanalen. Mark van Bommel is zijn opvolger.

Van Bommel (41) begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en ondertekent een driejarig contract in Eindhoven. Hij is de opvolger van Cocu, die naar Fenerbahçe vertrekt. "Het ging allemaal heel snel, maar we zijn goed voorbereid", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubsite over het vertrek van Cocu.

"We weten dat wanneer je succesvolle mensen als Phillip in huis hebt, het kan gebeuren dat zij met een mededeling als deze komen. Daarom zijn we al twee jaar geleden een traject met Mark aangevangen. Hij is er klaar voor", aldus Gerbrands.

Van Bommel is momenteel in Rusland, waar hij als assistent-bondscoach van Australië deelneemt aan het WK. Direct na de laatste wedstrijd keert de oud-middenvelder van onder meer PSV, FC Barcelona en Bayern München terug naar Eindhoven om aan zijn nieuwe baan te beginnen.

Als Australië nog actief is op het WK als PSV woensdag aan de voorbereiding begint, zal zijn absentie intern worden opgevangen. Jürgen Dirkx, zijn assistent bij PSV O19 en ook lid van de staf bij Australië, wordt de rechterhand van Van Bommel. Chris van der Weerden vertrekt in het kielzog van Cocu naar Fenerbahçe.