Drenthe duikt zéér verrassend op bij Sparta: Daar durf ik wel over te bluffen

Drenthe duikt zéér verrassend op bij Sparta: "Daar durf ik wel over te bluffen"

22-06-2018 14:04
22

Verrassend nieuws uit Rotterdam: Royston Drenthe gaat meetrainen bij Sparta. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid, Everton en het Nederlands elftal gaat wellicht zijn rentree maken in het betaald voetbal.

Drenthe traint in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee met Sparta, zo bevestigt de Jupiler League-club vrijdag uit het niets. "Dat is zeker een verrassing", erkent Drenthe in gesprek met Sparta TV. "Zelf wist ik natuurlijk al een paar weken dat het eraan zat te komen."

Sparta-trainer Henk Fraser en technisch directeur Henk van Stee hebben Drenthe overtuigd. "Ik heb een enorm goede band met deze twee toppers. Ik ben open minded. We zijn gaan zitten en hebben tegen elkaar gezegd: laten we kijken of we wat moois voor elkaar kunnen betekenen. Het moet een win-win-situatie voor beide kanten zijn."

Drenthe weet nog niet of hij daadwerkelijk een contract krijgt op Het Kasteel. "Ik ben niet meer die jongen die een mannetje passeert. Dat houdt op een gegeven moment op door slijtage en leeftijd. Maar dat er kwaliteiten zijn, daar durf ik wel over te bluffen."

"Het is aan de trainer om te beslissen of ik hier kan blijven. Laten we kijken of er een klik is. Is die er niet, dan even goede vrienden", aldus Drenthe. "Het moet gewoon blijken. Ik ben hier voor de trainer en voor mezelf en dan zien we wel waar het schip strandt."