Excelsior biedt Utrecht-verdediger uitweg: contract voor drie jaar

Excelsior biedt Utrecht-verdediger uitweg: contract voor drie jaar

22-06-2018 14:33
10

Excelsior neemt Robin van der Meer over van FC Utrecht. De verdediger tekent in Rotterdam een contract voor drie jaar. 

Dat meldt Excelsior op de eigen website. De 23-jarige verdediger tekende in 2016 nog een contract voor vier jaar bij Utrecht, maar wordt nu overgenomen door Excelsior. "Excelsior meldde zich het snelst bij mij en na het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel bij de club", aldus Van der Meer.

"Ook het tweede gesprek, waarbij de nieuwe hoofdtrainer Adrie Poldervaart zat, was prima. Excelsior liet ook richting FC Utrecht weten mij heel graag over te willen nemen. Voor mij is het heel belangrijk dat een club echt laat blijken heel enthousiast over je te zijn", vervolgt hij. Van der Meer kwam vorig jaar tot acht optredens in de Eredivisie.

Door het gebrek aan speeltijd wilde Van der Meer iets anders. "In de winter heb ik laten weten dat ik wilde vertrekken, maar dat mocht toen niet. Daarna speelde ik weer, tot ik tegen Feyenoord in botsing kwam met Ayoub. Daarna heb ik niet meer gespeeld en toen heb ik gezegd: ik wil nu echt weg.’’ Van der Meer hoopt bij Excelsior volgend seizoen meer aan spelen toe te komen. "Garanties dat je gaat spelen, heb je nooit, dus ik moet dat wel zelf laten zien. Volgende week zaterdag begint de voorbereiding op het seizoen en daar heb ik in elk geval heel veel zin in."