Update: Van Hintum bevestigt: Vitesse heeft oude bekende van Slutsky binnen

Update: Van Hintum bevestigt: Vitesse heeft oude bekende van Slutsky binnen

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 18:08vr 22-06-2018 om 18:08

Vitesse heeft Engelsman Max Clark aangetrokken. De verdediger moet alleen nog de medische keuring doorkomen en dan staat niets een overgang meer in de weg. 

Dat meldt De Gelderlander. Vitesse wil de transfer nog niet bevestigen. De 22-jarige Clarke komt transfervrij over van Hull City en komt uit het netwerk van de nieuwe trainer van Vitesse, Leonid Slutsky. De Russische trainer en Clarke werkten eerder met elkaar samen in Hull.

Hull City heeft de verdediger een nieuwe contractvoorstel gedaan, maar Clarke is daar niet op ingegaan. Het afgelopen seizoen speelde hij voor de ploeg uit het Engelse Championship 27 wedstrijden. De transfervrije back had de clubs voor het uitkiezen. Volgens De Gelderlander waren naast Vitesse ook Milwall, Nottingham Forest, Sheffield Wednesday en het Schotse Rangers in de diensten van Clark geïnteresseerd. Eerder werd bekend dat Vitesse wel een opleidingsvergoeding van zo'n 450.000 euro moet betalen voor Clark.

Clark stond jarenlang onder contract bij Hull, dat hem tussendoor wel een jaar verhuurde aan Cambridge United.

Update 18.08: Vitesse heeft Clark binnen, bevestigt technisch directeur Marc van Hintum aan FOX Sports. "Een echte winnaar en een jongen met een grote longinhoud, die de hele linkerflank kan bestrijken. Bovendien heeft hij ingeleverd om hier te kunnen voetballen. Dat zegt ook wel iets", aldus Van Hintum over zijn nieuwe aanwinst. Vitesse heeft de deal inmiddels ook via de officiële kanalen bevestigd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws