Brazilië laat voorbij Costa Rica: Kuipers draait strafschop terug dankzij VAR

Brazilië laat voorbij Costa Rica: Kuipers draait strafschop terug dankzij VAR

22-06-2018 15:54
51

Brazilië is er in het tweede groepsfaseduel ternauwernood in geslaagd om een overwinning te boeken. De Goddelijke Kanaries kwamen in de slotfase pas langs Costa Rica: 2-0.

Brazilië zocht vanaf het beginsignaal de aanval. Na een klein halfuur tekende Gabriel Jesus voor de openingstreffer, maar hij werd door arbiter Björn Kuipers teruggefloten wegens buitenspel. Daarna bleef Brazilië aandringen, maar Costa Rica weerde zich kranig. Het zorgde ervoor dat de ploegen met een gelijke stand de rust op gingen zoeken. Kort na het rustsignaal beklaagde sterspeler Neymar zich bij Kuipers over het harde spel van de Costa Ricanen, maar de arbiter uit Oldenzaal wilde daar niets van weten.

Na rust zette Brazilië de zoektocht naar de openingstreffer voort, maar doelman Keylor Navas wist zich enkele malen te onderscheiden. Een klein kwartier voor tijd besloot Kuipers naar de stip te wijzen toen Neymar naar de grond ging. Op aangeven van videoscheids Danny Makkelie besloot Kuipers echter de beelden te bekijken. Aan de hand daarvan besloot hij de Brazilianen toch géén strafschop te geven.

Niet lang daarna kreeg Neymar een gele kaart voor zijn woedende reactie op een fluitsignaal van Kuipers. De gefrustreerde Brazilianen bleven zoeken naar de winnende treffer. Die leek er niet te komen, maar bij het ingaan van de extra tijd was het alsnog raak. Philippe Coutinho tikte van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen. 

Aan het eind van de extra tijd schoot Neymar van dichtbij ook nog de 2-0 binnen. Costa Rica is door de nederlaag uitgeschakeld. Brazilië is hard op weg naar de volgende ronde. In de laatste groepswedstrijd treedt de ploeg aan tegen Servië, dat later vrijdag tegen Zwitserland speelt.