ADO maakt grootaandeelhouder gelukkig: Chinees komt over uit Engeland

ADO maakt grootaandeelhouder gelukkig: Chinees komt over uit Engeland

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 17:54vr 22-06-2018 om 17:54

ADO Den Haag heeft de komst van Yuning Zhang afgerond. De 21-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van West Bromwich Albion. Het aantrekken van een Chinese speler was een belangrijke wens van grootaandeelhouder United Vansen.

Zhang speelde eerder twee seizoenen voor Vitesse, voordat West Bromwich Albion hem aantrok. Na een verhuurperiode bij Werder Bremen, strijkt de negenvoudig international nu dus in de Hofstad neer. "Het is voor ons en de Chinese aandeelhouder belangrijk dat het eindelijk gelukt is om een Chinese speler te hebben die met zijn niveau een meerwaarde voor onze ploeg is", reageert algemeen directeur Mattijs Manders.

"Het gaat primair om de voetbalkwaliteiten van Zhang", vervolgt Manders. "Wellicht is er ook een commerciële spin-off, maar dat is van secundair belang voor ons. Toch is het ook belangrijk voor de club en de aandeelhouder dat we erin geslaagd zijn om een Chinese speler te vinden die aan alle voorwaarden voldoet. Hier zijn we zeer blij mee."

Zhang moet de concurrentie aangaan met clubtopscorer Björn Johnsen. "Zhang is een fysiek sterke spits, die balvast is en gemakkelijk tot scoren komt. Een speler met veel mogelijkheden en potentie, ook gezien zijn leeftijd. Hij zal vooral de concurrentie aangaan met Björn Johnsen, maar er zijn ook genoeg opties te bedenken waarin deze twee spelers met elkaar samen spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws