Ajax lijdt 'behoorlijk verlies': 'Daar kan het geld voor Kluivert niet tegenop'

Ajax lijdt 'behoorlijk verlies': 'Daar kan het geld voor Kluivert niet tegenop'

22-06-2018 19:39
59

Voormalig Ajax-teammanager David Endt heeft zijn twijfels bij de transfer van Justin Kluivert. De vleugelaanvaller verruilt Ajax definitief voor AS Roma, dat ruim zeventien miljoen euro voor de eenmalig Oranje-international op tafel legt.

"Mijn eerste reactie is dat het voor Ajax een behoorlijk verlies is", vertelt Endt aan Ajax Showtime. De Amsterdammers raken volgens de voormalig teammanager en sportschrijver een speler met 'veel mogelijkheden en kwaliteit' kwijt. "Daar kan het geld niet tegenop. De hoogte daarvan is relatief, zeker wanneer je het niet nodig hebt."

Endt gelooft niet dat Kluivert te vroeg uit Nederland vertrekt en niets te zoeken heeft in Italië. "Roma heeft een directeur spelersbeleid, Monchi, die bij Sevilla zijn inzicht heeft bewezen. Als een man van dat kaliber zo'n speler wil, dan betekent dat dat hij in je gelooft. Misschien niet voor de allerkortste termijn, maar op een iets langere termijn wel", denkt de oud-teammanager, die denkt dat Kluivert kan slagen in de Serie A. "Hij ziet er licht en kwetsbaar uit. Dat eerste is hij misschien ook wel, maar hij is niet zo kwetsbaar."

Lees ook: Kluivert definitief naar Italië: Ajax meldt definitief akkoord met AS Roma

No Poll