'Je kunt aanstelling Van Bommel vergelijken met aanstelling van De Boer bij Ajax'

'Je kunt aanstelling Van Bommel vergelijken met aanstelling van De Boer bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 23:03vr 22-06-2018 om 23:03

Willy van de Kerkhof is tevreden met de aanstelling van Mark van Bommel als hoofdtrainer bij PSV. Van Bommel volgt Phillip Cocu op, die na vijf seizoenen vertrekt naar de Turkse topclub Fenerbahçe.

Van de Kerkhof, PSV-icoon, vertelt aan Omroep Brabant dat het hem niet uitmaakt dat Van Bommel geen ervaring heeft als hoofdtrainer. Hij was hiervoor trainer van PSV O19.

"Mark is een type die heel opportunistisch voetbalt vanuit een gesloten verdediging. Wat mij betreft is zijn gebrek aan ervaring als hoofdcoach geen probleem", zegt Van de Kerkhof. "Je kunt het vergelijken met de aanstelling van Frank de Boer bij Ajax destijds. Hij gaat er fris en fruitig in."

Cocu werd drie keer kampioen met PSV, maar toch was niet iedere supporter blij met de trainer. Dat had te maken met het spel van de Eindhovenaren, dat onder zijn leiding niet altijd even goed was. Van de Kerkhof snapt die kritiek, maar benadrukt wel wat Cocu gepresteerd heeft bij PSV. "Hij verdient alle egards."

"Het is een hele toegewijde trainer, een beetje gesloten. Cocu was succesvol, maar het kon beter. Ondanks het landskampioenschap hebben we niets gepresteerd in Europa en zijn we uit de beker gegooid. Met Van Bommel krijgen we een trainer met een heel ander charisma."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws