'Jammer dat Kluivert niet gekeken heeft naar de weg die Mertens heeft afgelegd'

'Jammer dat Kluivert niet gekeken heeft naar de weg die Mertens heeft afgelegd'

22-06-2018 23:50
61

Commentator Leo Driessen vindt het jammer dat Justin Kluivert niet hetzelfde pad als Dries Mertens bewandeld heeft. Mertens maakte via AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV de toptransfer naar SSC Napoli, waar hij nu de sterspeler is. Kluivert maakt na iets meer dan een seizoen bij Ajax de overgang naar AS Roma.

"Het is jammer dat hij niet gekeken heeft naar de weg die Mertens heeft afgelegd", zegt Driessen bij FOX Sports. "Die heeft alle stappen gezet. Dit is wel het andere uiterste." Analist Kees Kwakman is benieuwd hoe Kluivert het er vanaf gaat brengen in de Serie A. "Hoe willen ze daar spelen? Wie zijn z'n concurrenten? Hoe gaat hij om met een andere rol die hij krijgt? Ik vind wel dat ze de laatste jaren aanvallender spelen in Italië."

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk: "Hij had gewoon nog twee jaar bij Ajax moeten blijven. Kijk naar de weg die Depay heeft afgelegd. Hij is als topspeler weggegaan uit Nederland, maar heeft het niet gered bij z'n eerste topclub (Manchester United, red.) in het buitenland."

"Nu doet hij het goed bij Olympique Lyon. Daar had hij ook een goed voorbeeld aan kunnen nemen, denk ik. Ga pas weg als je de beste speler van de Eredivisie bent." Driessen reageert op de uitspraken van Van Rijswijk: "Dan nog is dat geen garantie, kijk maar naar Klaassen."