Kluivert: 'Het voelt goed dat Ajax een mooi bedrag voor me incasseert'

Kluivert: 'Het voelt goed dat Ajax een mooi bedrag voor me incasseert'

23-06-2018 07:08
43

Justin Kluivert heeft gereageerd op zijn transfer van Ajax naar AS Roma. Het doet de negentienjarige aanvaller goed dat de Amsterdammers een fikse transfersom voor hem ontvangen.

"Ik ben blij dat de deal nu officieel rond is, ben Ajax dankbaar voor de opleiding en kansen die ik heb gehad en het voelt goed dat de club een mooi bedrag voor me incasseert", laat Kluivert weten aan De Telegraaf. Roma maakt 17,25 miljoen euro over om het nog tot medio 2019 doorlopende contract van de linksbuiten af te kopen. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 22,75 miljoen.

Het product van de eigen opleiding speelde sinds zijn debuut in januari 2017 slechts 56 officiële duels in het eerste van Ajax. "AS Roma is een prachtige volgende stap in mijn carrière", stelt hij op de website van de Romeinen. "Ik kan niet wachten om te beginnen. Het is een geweldige stap voor mijn ontwikkeling, om als jonge speler in de top te spelen."

"Ik wil mijzelf blijven pushen", vervolgt Kluivert. "Ik wil kampioen worden met Roma. Dat is lang geleden, maar ik denk dat het mogelijk is met dit team. We moeten ervoor gaan. Hopelijk kunnen we ook weer ver komen in de Champions League."