Van Bommel schept hoge verwachtingen: 'Kan een hele grote trainer worden'

Van Bommel schept hoge verwachtingen: 'Kan een hele grote trainer worden'

23-06-2018 07:38
43

Harry van Raaij (81) staat volledig achter de aanstelling van Mark van Bommel als nieuwe hoofdtrainer van PSV. De iconische oud-voorzitter heeft hoge verwachtingen van de voormalige middenvelder.

"Ik denk dat hij absoluut een heel goede trainer kan worden, een hele grote zelfs", zegt Van Raaij in De Telegraaf. Hij denkt dat Van Bommel veel aan Bert van Marwijk zal hebben. "Hij heeft nog even een aanloop nodig natuurlijk en als hij daarbij wat steun van zijn schoonvader kan krijgen, dan zou dat mooi zijn. Zoals Phillip Cocu dat in het begin heeft gehad van Guus Hiddink."

Van Raaij is lovend over Van Bommel. "Hij was niet alleen een fantastische voetballer, maar ook iemand met een sterk inzicht, zowel technisch als tactisch. Ik verwacht heel veel van hem. Hij is natuurlijk een heel ander type dan Cocu, qua persoonlijkheid. Maar als je vijf jaar een bepaalde trainer hebt gehad, is het ook wel eens goed om een trainer te hebben die op een iets andere manier te werk gaat."

Dat Van Bommel doorschuift, verbaast Van Raaij niet. "Hij heeft al een geweldige prestatie neergezet met PSV onder 19, dat hij in zijn eerste jaar na jaren kampioen heeft gemaakt. Ik heb er heel hoge verwachtingen van, maar voor mij hoeft het niet meteen in zijn eerste seizoen."