Roma maakt financiële details Kluivert-transfer bekend: 1,5 miljoen aan bonussen

Roma maakt financiële details Kluivert-transfer bekend: 1,5 miljoen aan bonussen

23-06-2018 08:13
29

AS Roma heeft de financiële details over de transfer van Justin Kluivert bekendgemaakt. Daardoor is nu ook duidelijk op welke manier het basisbedrag van 17,25 miljoen euro nog kan oplopen voor Ajax.

Volgens de Romeinen kunnen de Amsterdammers maximaal 1,5 miljoen euro aan bonussen verdienen, valt te lezen op de officiële website. Die bonussen zijn opgebouwd uit zowel de individuele prestaties van Kluivert als de sportieve successen van AS Roma.

Ajax bedong daarnaast een doorverkooppercentage van tien procent van de winst op een transfer vanaf 25 miljoen euro. Daarvoor geldt dat de nummer twee van de Eredivisie maximaal vier miljoen krijgt. Het totale bedrag dat Ajax kan opstrijken komt daarmee uit op zo'n 22,75 miljoen. Het is dus niet gezegd dat de Amsterdammers dat bedrag daadwerkelijk ontvangen.

Roma-directeur Monchi is blij met de komst van de linksbuiten. "Ik denk dat Justin nu al een van de meest opwindende jonge spelers in het Europese voetbal is", stelt de Spanjaard. "Daarom was het niet makkelijk om andere clubs af te troeven en hem naar Roma te halen. Maar Justin gelooft dat Roma de perfecte club is voor hem om zijn enorme potentieel te bereiken."