Brazilië heeft na de vorige wedstrijd een boze brief gestuurd naar de FIFA

"Brazilië heeft na de vorige wedstrijd een boze brief gestuurd naar de FIFA"

23-06-2018 12:58
36

Leo Driessen vraagt zich af of Björn Kuipers op 15 juli de WK-finale mag fluiten. Het heeft alles te maken met zijn optreden in de wedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica. Kuipers had het een paar keer aan de stok met Neymar en gaf Brazilië een strafschop, die hij vervolgens terugdraaide. Na afloop werd er vol lof over Kuipers gesproken en geschreven, wat volgens Driessen geen voordeel is.

"Hij deed het erg goed, maar soms wel iets te nadrukkelijk", zegt commentator Driessen bij FOX Sports. "Als Brazilië ver doorgaat weet ik niet of degene die de aanstellingen gaat opnieuw voor Kuipers zal kiezen. Het is geen onbeschreven blad meer, Kuipers en Neymar."

"Als je voor de WK-finale de keuze hebt uit drie goede scheidsrechters en Brazilië staat in de finale, terwijl twee van de drie nog niets met Neymar hebben gehad..Ik denk niet dat het een voordeel is, want Kuipers had dat wél."

Driessen vraagt zich dus af of Kuipers serieus kans maakt op het fluiten van de WK-finale. "In algemene zin is het een nadeel is als je op een WK besproken wordt. Of dat nou goed is of niet, áls je besproken wordt is dat niet echt handig voor een scheidsrechter."

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk: "Brazilië heeft na de vorige wedstrijd een boze brief gestuurd naar de FIFA over de scheidsrechter. Als ze dat nu wéér doen, dat lijkt me niet, gaan ze (FIFA, red.) daar uiteraard rekening meehouden."

Lees ookKuipers pakt hoofdrol op WK: privé-oorlog met Neymar, gered door Makkelie