Swingend België draait warm en zet grootste uitslag van het WK neer

Swingend België draait warm en zet grootste uitslag van het WK neer

23-06-2018 15:54
68

België heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Rode Duivels namen het in het broeierige Moskou op tegen Tunesië en trakteerden de Noord-Afrikanen op een ruime nederlaag.

Tunesië had Engeland in de eerste poulewedstrijd nog handenvol werk bezorgd, maar werd door de Belgen direct bij de keel gepakt. Eden Hazard werd al na vijf minuten onderuitgehaald door Syam Ben Youssef en mocht zelf de penalty benutten. Tien minuten later werd Romelu Lukaku bediend door Dries Mertens. De spits bekroonde zijn uitstekende loopactie met een afgemeten schuiver in de verre hoek: 2-0.

De Adelaars van Carthago gaven echter niet op: nauwelijks een minuut na de 2-0 kopte Dylan Bronn, die nota bene onder contract staat bij AA Gent, de aansluitingstreffer achter Thibaut Courtois. De wedstrijd lag opeens helemaal open en de aanvankelijk zo soevereine Belgen moesten steeds vaker achteruit. In de blessuretijd van de eerste helft sloegen ze echter alsnog toe: nadat Bronn en Ben Youssef geblesseerd uit waren gevallen, stiftte Lukaku de 3-1 binnen na een assist van Thomas Meunier.

Direct na de rust werd de wedstrijd definitief beslist: Hazard pikte een oogstrelende dieptepass van Toby Alderweireld op, omspeelde doelman Farouk Ben Mustapha en zorgde voor de 4-1. Hoewel beide ploegen nog prima kansen kregen, werd er in de absolute slotfase pas weer gescoord. Invaller Michy Batshuayi had al de lat geraakt en zag een bal van de lijn gehaald worden, maar gleed in de negentigste minuut een fraaie voorzet van Youri Tielemans binnen. Het slotakkoord was voor aanvoerder Wahbi Khazri, die de 5-2 voorbij Courtois werkte.