Ajax wint eerste wedstrijd van het seizoen: Labyad, Bandé en Schuurs in actie

Ajax wint eerste wedstrijd van het seizoen: Labyad, Bandé en Schuurs in actie

23-06-2018 16:48
39

Ajax heeft de eerste (oefen)wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij de amateurs van VVSB boekten de Amsterdammers - zoals men mag verwachten - een eenvoudige zege. 

Trainer Erik ten Hag stuurde een mix van jongelingen en meer ervaren spelers de wei in tegen VVSB. Aankoop Zakaria Labyad maakte zijn officieuze debuut voor Ajax en ook de van Fortuna Sittard overgekomen Perr Schuurs mocht opdraven. De doelpuntenstorm van Ajax kwam na zestien minuten op gang. Teun Bijleveld, een van de jonge talenten die aan de aftrap verscheen, scoorde twee keer. Kort daarna deden ook Kay Sierhuis (twee keer) en Dani de Wit een duit in het zakje. 

Na rust stond er een compleet ander Ajax op het veld. Onder meer Ryan Gravenberch (zestien jaar oud), Klaas-Jan Huntelaar en aanwinst Hassane Bandé kregen in de tweede helft de kans om zich te bewijzen. Opvallend genoeg hield VVSB het aardig dicht in het tweede bedrijf: de amateurs wisten de schade te beperken tot 0-7, omdat alleen Huntelaar (op fraaie wijze) en Bandé het net wisten te vinden. 

Maandag vertrekt Ajax naar Duitsland voor een vijfdaags trainingskamp, waarna het verspreid over juli nog verschillende oefenwedstrijden speelt voordat de strijd om een Champions League-ticket begint. Eind juli neemt Ajax het in de eerste van drie te overleven rondes op tegen Sturm Graz.