Zorgen bij België richting cruciale fase: drie uitblinkers geblesseerd

Zorgen bij België richting cruciale fase: drie uitblinkers geblesseerd

23-06-2018 17:40
18

Roberto Martinez kan na de 5-2 overwinning op Tunesië met een gerust hart rouleren tegen Engeland, al zal hij vermoedelijk ook niet anders kunnen. Vreugde overheerst bij België nu plaatsing voor de knock out-fase op het WK zo goed als zeker is, maar er zijn ook zorgen.

De bondscoach van België vertelde na het duel met Tunesië dat een aantal spelers kampt met lichte blessures. "Voor de volgende match is het belangrijk dat we eerst de drie blessures bekijken: Romelu Lukaku en Dries Mertens voelden iets aan hun enkel, Eden Hazard iets aan zijn kuit", vertelde Martinez aan Sporza.

Martinez is tevreden over het optreden van zijn ploeg, al ziet hij nog wel ruimte voor verbetering. "Dit was niet de perfecte wedstrijd. Als je een 2-0-bonus hebt, moet je een match misschien beter kunnen controleren. We willen altijd aanvallen. Het was meteen een bekerfinale. We zijn nog geen afgewerkt product. We kunnen nog groeien", besloot de keuzeheer.

"Ik heb een beetje last van mijn enkel. Hopelijk ben ik snel weer fit", reageerde Lukaku na afloop in gesprek met de aanwezige pers. Ook de doeltreffende spits blijft kritisch. "Ik denk dat we nog beter kunnen spelen. Tegen de Engelsen zal dat ook moeten. We hebben vijf goals gemaakt, maar dat hadden er wel zeven of acht kunnen zijn."

Donderdag speelt België de laatste groepswedstrijd tegen Engeland. Op papier kan Panama nog over de Belgen heen.