'Ik heb wat gebeld bij Sparta. Twijfels of hij al toe is aan stap naar Heerenveen'

'Ik heb wat gebeld bij Sparta. Twijfels of hij al toe is aan stap naar Heerenveen'

23-06-2018 18:35
13

Niet iedereen is ervan overtuigd dat Sherel Floranus klaar is voor de stap na sc Heerenveen. Journalist Sander de Vries van de Leeuwarder Courant zegt dat bij Omroep Friesland. Floranus volgt bij Heerenveen de naar PSV vertrokken Denzel Dumfries op.

"Ik heb wat gebeld bij Sparta. Bij Dumfries was iedereen ervan overtuigd dat hij toe was aan een stap hogerop en er echt klaar voor was. Floranus gold samen met Duarte als het grootste talent bij Sparta, maar toch waren er wat twijfels of hij nu al klaar is om de stap naar Heerenveen al te maken", zegt De Vries. "Dat zal moeten blijken."

Voetbal International-journalist Reon Boeringa denkt dat de twijfels ontstaan zouden kunnen zijn door de positie waar Floranus bij Sparta speelde. "Het heeft niet echt meegeholpen dat hij het afgelopen seizoen heel veel als linksback heeft gespeeld, terwijl hij echt een rechterverdediger is."

"Ik denk dat dat niet heeft meegeholpen in zijn ontwikkeling. Als je met je linkerkant aan de rechterkant speelt, helpt dat natuurlijk niet echt mee. Floranus is minder ver in zijn ontwikkeling dan toen Dumfries naar Heerenveen ging."