Lozano weer belangrijk voor winnend Mexico: zo goed als zeker van volgende ronde

23-06-2018 18:53
77

Mexico heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finale van het WK. Na de 1-0 zege op titelkandidaat Duitsland werd ook Zuid-Korea opzij gezet: 1-2.

De wedstrijd was qua niveau een stuk minder dan de kraker tegen Duitsland. Mexico had het bij vlagen lastig met de stugge Zuid-Koreanen, die regelmatig fel van zich af beten. De Mexicanen hadden wel de regie, maar moesten ook kansen van Zuid-Korea incasseren. Na 25 minuten spelen kreeg Mexico een strafschop nadat oud-PSV'er Andrés Guardado de bal tegen een Zuid-Koreaans arm schoot. Carlos Vela ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1.

Een niet al te sprankelende eerste helft werd verder zonder doelpunten afgesloten. Vroeg in de tweede helft kwam Mexico een paar keer goed weg na gevaarlijk uitbreken van Zuid-Korea. De ploeg verloor de openingswedstrijd met 1-0 van Zweden en wist dat het bij een nieuwe verliespartij gedaan zou zijn.

Alle Zuid-Koreaanse hoop werd halverwege de tweede helft de kop ingedrukt door Javier Hernandez, die na een kapbeweging de doelman passeerde: 0-2. De assist kwam van Hirving Lozano, die wederom een groot aandeel heeft in de overwinning van Mexico. Mexico haalde de voet van het gaspedaal en speelde de wedstrijd rustig uit. Heung Min Son maakte in de blessuretijd nog een prachtige aansluitingstreffer, maar die kwam te laat voor Zuid-Korea.

De Mexicanen zijn zo goed als zeker van de volgende ronde en kunnen in alle rust de wedstrijd tussen Duitsland en Zweden gaan bekijken. De Duitsers zijn bij een nederlaag klaar op dit WK. Mocht Duitsland winnen van Zweden, dan zou het in de laatste wedstrijd nog spannend kunnen worden. In dat geval hebben Zweden en Duitsland allebei drie punten. Mexico en Zweden nemen het in het laatste groepsduel tegen elkaar op.