'Grote eenzaamheid' na snel vertrek bij Ajax: Ik denk dat het te jong was

'Grote eenzaamheid' na snel vertrek bij Ajax: "Ik denk dat het te jong was"

23-06-2018 19:07
26

Met terugwerkende kracht denkt Daniël de Ridder (34) dat hij in 2005 te vroeg is vertrokken bij Ajax. Al op 21-jarige leeftijd koos de voormalig vleugelaanvaller voor een avontuur bij Celta de Vigo. 

Een jaar eerder had De Ridder zijn debuut gemaakt in Ajax 1. "Ik denk dat het te jong was. Als je alleen gaat, en ik ging in mijn eentje, terwijl ik geen idee had van wat me te wachten stond, dan is het lastig. Vigo, in het noordwesten van Spanje, is een vrij gesloten gemeenschap, traditioneel, erg katholiek, op zondag lag alles stil. Je werd niet snel ergens uitgenodigd", blikt hij in een interview met Volkskrant Magazine terug. 

Hij werd getroffen door 'grote eenzaamheid'. "Ik had een prachtig huis in het centrum van Vigo. Maar dan kom je thuis na de training en heb je eigenlijk geen idee wat je met jezelf aan moet. Als ik wilde eten om half 10 's avonds keken de obers me aan: waar ben jij mee bezig? We zijn net de tafels aan het dekken. Ik heb zeven jaar in het buitenland gewoond en voor meerdere clubs gespeeld. Daar waren moeilijke periodes bij."

"Het heeft me als mens wel erg verrijkt: je leert op een andere manier kijken. Als speler had ik een andere route moeten uitstippelen, denk ik achteraf", besluit hij. De Ridder is tegenwoordig onder meer analist bij de NOS.