Doodsbedreigingen na optreden bij VI Oranje Blijft Thuis: Allemaal boos op mij

Doodsbedreigingen na optreden bij VI Oranje Blijft Thuis: "Allemaal boos op mij"

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 19:47za 23-06-2018 om 19:47

Marianne Zwagerman baarde eerder deze week opzien door in talkshow VI Oranje Blijft Thuis onder meer te stellen dat Johan Derksen 'een vieze man is' die 'waarschijnlijk stinkt'. Haar veelbesproken optreden op RTL4 leverde haar diverse doodsbedreigingen op. 

Zwagerman laat dat weten in een video op Twitter. "Ik zei op televisie allemaal complimenteuze dingen over Johan Derksen, omdat ik Johan heel erg bewonder. Ik heb ook wel eens een bewonderende column heb geschreven over Johan, waarin ik zeg dat er meer mensen zouden moeten zijn zoals Johan Derksen", aldus Zwagerman.

"Alleen: ik vind hem ook heel erg vies. Die man ziet er gewoon heel vies uit, dus ik denk altijd dat hij heel erg stinkt. Als je je haart nooit wast, ruikt het op een gegeven moment niet meer lekker. Nu zijn mensen allemaal boos op mij en krijg ik allemaal doodsbedreigingen."  

"Het is allemaal 'kanker dit' en 'hoer dat’ en 'waar is je bezem'? Nou, goed, ik bedoelde het toch allemaal hartstikke lief? Ik begrijp niet dat mensen zo selectief luisteren." 

Een dag na de uitlatingen van Zwagerman reageerde Derksen bij VIOBT vrij laconiek. Wel noemde hij haar een 'stom wijf'. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws