Kroos schiet raak in 95e minuut (!) en laat Duitsland sensationeel ontsnappen

23-06-2018 21:57
97

Duitsland heeft dankzij een doelpunt van Toni Kroos in de 95e minuut een sensationele zege geboekt op Zweden. Die Mannschaft móest winnen om het lot in eigen handen te houden in Groep F. Pas in de allerlaatste seconde, met tien man, zorgde Kroos voor de verlossing.

Na de verrassende nederlaag tegen Mexico van een week geleden had het team van bondscoach Joachim Löw een overwinning nodig tegen Zweden. In de eerste helft dreigde het echter volledig verkeerd te gaan. Na een tumultueuze situatie voor het doel van Manuel Neuer - Jerome Boateng duwde Marcus Berg en Zweden had eigenlijk een penalty verdiend - werd het even later alsnog 1-0 voor de Scandinaviërs. Met een leep balletje werd Neuer gepasseerd door Toivonen.

Löw greep tijdens de pauze in door targetman Mario Gomez in de ploeg te brengen voor Julian Draxler. Die aanvallende wissel betaalde zich vrijwel direct uit. Na een actie op links van Timo Werner belandde de bal via Gomez bij Marco Reus. Hij tikte binnen.

In de resterende minuten kregen beide ploegen nog diverse kansen. Het zat Die Mannschaft meerdere keren bepaald niet mee. Onder meer Gomez miste een grote kans en de bal werd bijna in eigen goal gewerkt door een verdediger van Zweden.

Nadat Boateng in de slotfase van het veld was gestuurd (twee keer geel), was het alsnog Duitsland dat de beste kansen kreeg. Doelman Robin Olsen redde fantastisch en invaller Julian Brandt raakte de paal. De broodnodige 2-1 viel uiteindelijk in de absolute slotseconde. Kroos krulde een vrije trap fenomenaal binnen.

Mexico is met zes uit twee al geplaatst voor de volgende ronde. Duitsland en Zweden staan beide op drie punten. Komende woensdag neemt de regerend wereldkampioen het op tegen Zuid-Korea. Zweden treft Mexico.