Ajacied (20) wil doorbreken: 'Het is tijd om die stap te gaan maken'

Ajacied (20) wil doorbreken: 'Het is tijd om die stap te gaan maken'

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 22:20za 23-06-2018 om 22:20

Carel Eiting moet en wil komend seizoen écht de stap gaan maken naar het eerste elftal van Ajax 1. Daar is het namelijk de hoogste tijd voor, zei de twintigjarige middenvelder zaterdag na afloop van het oefenduel met amateurclub VVSB. 

"Op een gegeven moment is het tijd om de stap te gaan maken. Vorig jaar zat ik er voor mijn gevoel wel dicht tegenaan en dit jaar wil ik dus echt die stap gaan zetten", aldus de jeugdinternational voor de camera van Voetbal Inside. 

Dit jaar voelt de voorbereiding op het nieuwe seizoen iets anders dan de vorige keer. "Je hebt natuurlijk echt een jaar volle bak meegelopen met de selectie. Je bent dus een jaar verder. Helemaal nu we een hele jonge groep hebben, ben ik toch alweer één van de ouderen met mijn twintig jaar. Dat komt natuurlijk ook doordat we nog veel jongens missen, maar op dit moment is dat wel zo."

Aan een verhuur denkt Eiting voorlopig niet. "Ik kijk nu alleen naar Ajax. Maar goed, wat er voor de rest gaat gebeuren weet ik niet. Nu is het alleen focussen op Ajax. Als ik rustig blijf, denk ik dat mijn kans vanzelf komt." 

Poll

Wordt Eiting komend seizoen basiskracht?

(1058 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws