Slutsky: 'Haha, dan zou ik echt gek zijn, ik vind het heel spannend allemaal'

Slutsky: 'Haha, dan zou ik echt gek zijn, ik vind het heel spannend allemaal'

24-06-2018 08:51
75

Leonid Slutsky lacht om de verhalen dat Vitesse in Nederland somds Viteski wordt genoemd. De Russische oefenmeester kan zich niet vinden in die beeldvorming.

"Natuurlijk heb ik met Roman Abramovich gepraat en ken ik de eigenaar. Maar ik ga werken met Marc van Hintum en Joost de Wit en al die andere mensen", zegt Slutsky, geciteerd door Voetbal International. "Vitesse bestaat al veel langer hoor. Dat ik Rus ben maakt het vooral voor mezelf bijzonder. Ik bedoel zoveel Russen werken er niet in het buitenland als trainer en ik ben de eerste Russische trainer in de Eredivisie, dat maakt me wel een beetje zenuwachtig.

"Ik bedoel ik zal mezelf nooit met onze eerste man in de ruimte vergelijken, wie ben ik. Maar ik voel me wel een beetje zoals Yuri Gagarin. Alles is nieuw", vervolgt Slutsky, die weet hoe hij de Arnhemse harten moet veroveren. "Populair word je vooral als je wint. Ik geloof in een vast spelconcept. Dat zelfs als mijn spelers een ander shirt aan doen iedereen zal zeggen, maar dat is toch Vitesse. Ik hou van attractief voetbal. Ik geloof er niet in dat je van resultaat naar resultaat leeft."

Slutsky bestrijdt dat Vitesse een stapje terug is als voormalig bondscoach en na de prijzen die hij won met CSKA Moskou. "Haha, dan zou ik echt gek zijn. Dit is de op een na oudste club van Nederland. Twee jaar geleden nog de beker gewonnen, komend seizoen weer Europees voetbal. Een schitterend stadion met een mooie accommodatie. Nee, dat zijn geen open deuren. Ik vind het heel spannend allemaal. Ik voel echt de kriebels voor de eerste training zondag."