Weg lijkt vrij voor transfer Dost: omstreden Sporting-voorzitter weg

Weg lijkt vrij voor transfer Dost: omstreden Sporting-voorzitter weg

24-06-2018 09:51
20

De weg voor een vertrek van Bas Dost bij Sporting Portugal lijkt vrij. De omstreden voorzitter Bruno de Carvalho is tijdens de algemene ledenvergadering weggestemd. Liefst zestig procent stemde voor een vertrek.

De Carvalho jaagde de afgelopen weken diverse spelers van Sporting tegen zich in het harnas. Onder meer Dost wil vertrekken uit Lissabon, nadat de selectie werd aangevallen door een groep van ongeveer vijftig hooligans. De Nederlandse spits liep daarbij een hoofdwond op. In een ontslagbrief van 36 pagina's vertelde Dost dat een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) is vastgesteld.

Ook William Carvalho, Gelson Martins en Bruno Fernandes hebben aangegeven zo snel mogelijk weg te willen, in navolging van doelman Rui Patricio. De Carvalho wilde daar echter niets van weten. "Ik kan de fans garanderen dat de ontslagaanvragen op niets uitlopen", liet de voorzitter onlangs weten. "Dit kunnen we niet als een gegronde reden beschouwen. De argumenten zijn zo zwak dat deze procedures niet zullen worden uitgevoerd."

Zijn vertrek is dus goed nieuws voor Dost. Hij werd zaterdag al in verband gebracht met Fenerbahçe. Dost speelt sinds 2016 voor Sporting, dat hem overnam van VfL Wolfsburg. In totaal kwam de spits in 61 competitieduels tot 59 doelpunten.