Swart over 'heerlijk ventje' Kluivert: Dan kom je veel op de bank te zitten

Swart over 'heerlijk ventje' Kluivert: "Dan kom je veel op de bank te zitten"

24-06-2018 10:10
91

Sjaak Swart hoopt van harte dat Justin Kluivert slaagt bij zijn nieuwe club AS Roma. Mister Ajax koestert geen wrok jegens de negentienjarige aanvaller, die deze week definitief voor miljoenen euro's naar Italië verkaste. 

Swart is benieuwd of Kluivert in de Serie A veel speelminuten krijgt. "Hij moet het laten zien, dan gaat het gewoon verder. Voor z’n totaliteit was het beter geweest wanneer hij nog een paar jaar bij Ajax was gebleven en tweehonderd wedstrijden had gespeeld. Dan heb je ook iets achter je staan waar je op kunt bouwen", zegt de voormalig rechtsbuiten in gesprek met Ajax Showtime

"Nu ga je als jonge jongen naar een behoorlijke grote club die bijna ieder jaar Champions League speelt, dan wordt je één van de vijfentwintig tot dertig spelers. Als het je dan een beetje tegenzit, dan kom je veel op de bank te zitten."

"Ik kan wel zeggen dat het moeilijk wordt, maar misschien gaat hij wel schitteren. Ik hoop dat hij slaagt, want het is een heerlijk ventje. En misschien komt hij met de tijd nog weleens terug, dat weet je niet."

Lees ook: Snoeihard Kluivert-statement van F-Side: 'Wensen dat-ie z'n poten of nek breekt'