Nare blessures op WK: Toivonen bezorgt Duitser gebroken neus, Farfán in ziekenhuis

Nare blessures op WK: Toivonen bezorgt Duitser gebroken neus, Farfán in ziekenhuis

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 10:55zo 24-06-2018 om 10:55

Slecht nieuws voor Sebastian Rudy. De middenvelder van Duitsland heeft tijdens het WK-duel met Zweden hoogstwaarschijnlijk zijn neus gebroken. Bondscoach Joachim laat dat weten. 

Tijdens de eerste helft van de clash tussen Duitsland en Zweden (2-1) kreeg Rudy een schoen van Ola Toivonen in zijn gezicht. Met een gelaat vol bloed werd de middenvelder van Bayern München daarna op het veld behandeld. Löw moest ingrijpen en Rudy al na een halfuur naar de kant halen. 

"Hij heeft geloof ik zijn neus gebroken", aldus de trainer, die nog niet zeker weet of Rudy het derde groepsduel met Zuid-Korea aan zich voorbij moet laten gaan. "Dat is nog even afwachten."

Farfán
Ook bij de nationale ploeg van Peru is er sprake van een vervelende blessure. Voormalig PSV'er Jefferson Farfán botste tijdens een training hard tegen doelman Jeremy Aguirre aan en liep daarbij een flinke hoofdwond op en een hersenschudding op. Ter observatie moest de aanvaller de nacht in een Russisch ziekenhuis doorbrengen. De kans is héél klein dat Farfán tijdens de ontmoeting tussen Peru en Australië (dinsdag 16.00 uur) in actie komt. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws