'Ja, hij gaat zeker naar Ajax. Daar kun je een dikke punt achter zetten'

'Ja, hij gaat zeker naar Ajax. Daar kun je een dikke punt achter zetten'

24-06-2018 11:16
133

Ajax trekt Dusan Tadic aan als opvolger van Hakim Ziyech - en dus níet als vervanger voor Justin Kluivert, Amin Younes of een andere vleugelaanvaller. Dat denkt Ajax-watcher Freek Jansen (Voetbal International). 

Veel Ajax-fans zijn benieuwd of Tadic (29) in Amsterdam gezien wordt als creatieve middenvelder óf als versterking voor op de flank. "Hij heeft in Engeland veel als aanvallende middenvelder gespeeld en voor die positie wordt hij vooral gehaald", zegt Jansen voor de camera van VI. 

De megadeal met Southampton - Ajax betaalt naar verluidt zo'n 17 miljoen euro voor de Serviër - is op een haar na rond. "Ja, hij gaat zeker komen. Daar kun je een dikke punt achter zetten. Dat is alleen nog een handtekening, maar als je alle geluiden zo opvangt, dan hebben ze Tadic binnen."

"Heel erg knap en het is hartstikke mooi voor het publiek allereerst, voor Ajax vooral... Je krijgt een ervaren speler van topniveau terug in de Eredivisie. Het wordt uitkijken naar het moment dat hij zich voor Ajax kan laten zien."

Lees ook: 'Ten Hag heeft bevrijdende telefoontje gehad van Overmars. Die deal gaat door'