'Diego Costa keek me recht in de ogen en beledigde mijn zus en moeder, walgelijk'

'Diego Costa keek me recht in de ogen en beledigde mijn zus en moeder, walgelijk'

24-06-2018 15:11
27

Diego Costa heeft deze week geen goede sier gemaakt in Iran. Tijdens de WK-wedstrijd tussen Spanje en Iran (1-0) zocht de spits van Atlético Madrid voortdurend ruzie met zijn directe tegenstander Morteza Pouraliganji.

Dat onthult Pouraliganji zondag in Iraanse media. "De dingen die Diego Costa van de eerste tot de laatste minuut tegen mij zei, waren walgelijk", aldus de verdediger. "Hij heeft constant mijn hele familie beledigd. Hij draaide zich gewoon om, keek me recht in de ogen en beledigde mijn zus en moeder."

Pouraliganji denkt dat Costa hem van zijn stuk wilde brengen. "Hij dacht dat ik onervaren was en mezelf zou verliezen, maar ik probeerde de controle te houden en me op het spel te concentreren. Alles wat ik van tevoren over hem heb gehoord, blijkt te kloppen. Hij scheldt gewoon iedereen uit wanneer hij wil, maar als de scheidsrechter in de buurt komt wordt 'ie stil."

Costa kon uiteindelijk als laatste lachen tegen Iran. Door zijn flipperkastdoelpunt won Spanje met 1-0. Spanje heeft daardoor vier punten uit twee wedstrijden, net als Portugal. Iran heeft er drie en het uitgeschakelde Marokko nul.