Absurd scenario dreigt voor België en Engeland: aantal kaarten mogelijk beslissend

Absurd scenario dreigt voor België en Engeland: aantal kaarten mogelijk beslissend

24-06-2018 16:56
40

België en Engeland kunnen zich opmaken voor een bijzondere ontknoping in groep G. Na twee wedstrijden ontlopen de twee landen elkaar letterlijk niets, waardoor het donderdag weleens raar kan lopen.

België en Engeland, die al zeker zijn van een plek in de achtste finales, hebben zes punten en een doelsaldo van +6. Bovendien hebben de twee landen acht doelpunten voor en twee tegen. Mocht de onderlinge ontmoeting donderdag géén winnaar krijgen, dan wordt er gekeken naar het aantal kaarten.

Voorlopig heeft Engeland één kaart minder dan België en zou de ploeg van bondscoach Gareth Southgate op basis daarvan groepswinnaar worden. In de laatste groepswedstrijd zullen Engeland en België dan ook mogelijk met de rem erop spelen om vooral geen kaarten te krijgen.

Als België en Engeland ook hetzelfde aantal kaarten pakken, dan valt de beslissing met een loting. De vraag is of België en Engeland wel groepswinnaar willen worden. De nummer twee in de poule heeft een minder pittig reisschema en dat is een aanzienlijk voordeel in de aanloop naar een eventuele finale.