Zweedse Kop van Jut met dood bedreigd en racistisch bejegend: 'Wie doet zoiets?'

Zweedse Kop van Jut met dood bedreigd en racistisch bejegend: 'Wie doet zoiets?'

24-06-2018 18:00
91

Na zijn zéér zwakke invalbeurt in het WK-duel tussen Duitsland en Zweden (2-1) is Jimmy Durmaz op social media racistisch bejegend en met de dood bedreigd. Zondagmiddag volgde er voorafgaand aan een training een uitgebreide verklaring van Durmaz voor de Zweedse pers. 

"Kritiek hoort bij mijn vak, maar er is een grens en die is gisteren overschreden", aldus de aanvaller, die van Aramese afkomst is. Op Instagram moest hij het zaterdag en zondag ontgelden. "Wanneer je me een Arabische duivel noemt, een terrorist, Taliban, dan ga je echt ver over de grens."

"Maar erger nog: mijn familie en kinderen die worden bedreigd. Wie doet zoiets? Dat is echt volstrekt onacceptabel. (...) Ik ben Zweeds en trots om voor het Zweedse team te spelen. Ik zal racisten die trots nooit kapot laten maken."

Zaterdagavond kwam Durmaz tijdens de slotfase van het groepsduel met Duitsland in het veld. Hij verloor daarna al zijn persoonlijke duels en beging in de allerlaatste minuut de overtreding die uiteindelijk leidde tot de winnende 2-1 van Toni Kroos