'Ajax loopt blauwtje en kan middenvelder na lange reeks geruchten vergeten'

'Ajax loopt blauwtje en kan middenvelder na lange reeks geruchten vergeten'

24-06-2018 20:19
104

Ajax kan de komst van Mathias Jensen vergeten. Dat meldt het Deense Footy zondagavond. De middenvelder van FC Nordsjælland is op weg naar Celta de Vigo.

Precies tien maanden geleden werd Jensen voor het eerst in verband gebracht met Ajax. Een transfer leek aanstaande, ook omdat hij openlijk flirtte met de Amsterdamse club. Sinds een paar weken is het echter muisstil en dat heeft een reden: Jensen zou een overstap naar Ajax niet meer zien zitten.

De Deense middenvelder (22) geeft naar verluidt de voorkeur aan de Primera División. Celta de Vigo ziet in hem de opvolger van Stanislav Lobotka, die voor ettelijke miljoenen de overstap lijkt te maken naar Napoli. Saillant detail: Lobotka speelde in het seizoen 2013/2014 bij Ajax, maar mislukte.

Jensen beschikt bij Nordsjælland over een contract tot medio 2020 en heeft een prijskaartje van ongeveer acht miljoen euro. Ajax-scout John Steen Olsen bekeek de begaafde rechtspoot meerdere keren, maar Jensen zal dus niet in de voetsporen van onder meer Christian Eriksen treden.