Ten Hag: 'Ontzettend aantrekkelijke speler, hij kan de fans laten smullen'

Ten Hag: 'Ontzettend aantrekkelijke speler, hij kan de fans laten smullen'

25-06-2018 06:45
23

Erik ten Hag verheugt zich op de aanstaande transfer van Dusan Tadic. De Ajax-trainer denkt dat de 29-jarige Servische aanvallende middenvelder op veel vlakken iets toevoegt bij de Amsterdammers.

"Hij is een op en top professional, waardoor hij op en buiten het veld een voorbeeld zal zijn voor zijn medespelers", zegt Ten Hag in De Telegraaf. "We hebben zoals je weet heel veel jonge jongens, door de Europese top begeerde grote talenten, die zich aan zo'n speler kunnen optrekken. Hij kan Ajax aan de prijzen helpen en de talenten bij de hand nemen."

"Individueel is hij natuurlijk een ontzettend gisse speler, die precies positie weet te kiezen en de eindpass 'ziet'. Bovendien is hij een topmens, dus dat zijn nogal wat argumenten om te zeggen: doen!", vervolgt Ten Hag. "Dit zijn spelers waarmee ik wil werken. Het is goed voor de 'kleedkamer', voor het team, want dit zijn jongens die echt iets voor ons kunnen gaan betekenen. En laten we het publiek ook niet vergeten. Hij is een ontzettend aantrekkelijke speler die de fans kan laten smullen met acties."

Tadic moet ook voor een boost op het mentale vlak zorgen. "Het is een speler met ic in de achternaam", verklaart Ten Hag aan Voetbal International. "Een speler van de Balkan, die spelen met emotie. Ook daar kijken we nadrukkelijk naar. Zakaria Labyad heeft dat ook in zijn spel. Dat agressieve, dat is een van die punten waarin we ons kunnen verbeteren. De bereidheid is altijd bij hem aanwezig."