AZ 'bezig' met Weghorst-opvolger: 'Je hoeft geen gearriveerde naam te verwachten'

AZ 'bezig' met Weghorst-opvolger: 'Je hoeft geen gearriveerde naam te verwachten'

25-06-2018 07:33
23

Het spitsuur bij AZ. Max Huiberts, directeur voetbalzaken in Alkmaar, wil de komende maanen voor nog minimaal vijf posities spelers aantrekken, terwijl het aan de verkopende kant ook druk is.

AZ moet spits Wout Weghorst en rechtsbuiten Alireza Jahanbakhsh vervangen, terwijl de club de zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger, rechtsback en middenvelder is begonnen. Voor de laatste positie is Marko Vejinovic in beeld. De komst van de Feyenoord-middenvelder lijkt een kwestie van tijd.

Fred Friday, Iliass Bel Hassani, Ben Rienstra, Rens van Eijden, Dabney dos Santos en Jop van der Linden mogen Alkmaar verlaten. "Je kunt ervan uitgaan dat die jongens elders hun speeltijd gaan zoeken", aldus Huiberts in De Telegraaf.

Voor Weghorst en Jahanbakhsh is 'concrete belangstelling'. Huiberts: "We zijn wel bezig met een vervanger van Wout. Dat zal iemand worden van wie we denken dat we hem nog beter kunnen maken, zoals Weghorst en Vincent Janssen. Je hoeft in principe geen gearriveerde naam te verwachten."